top of page
Provit logo

Verdensmester velger Provit

Lena Boysen Hillestad har vunnet VM i hundekjøring 25 ganger. I 30 år har hun sverget til Provit.

Lena Boysen Hillestad er 25 ganger verdensmester og 15 ganger Norgesmester i hundekjøring.


– Jeg fikk velge mellom søsken og hund da jeg var fem år, sies det. Jeg valgte hund og er fortsatt enebarn, forteller hun.


I dag har hun og sønnen åtte hunder og mannen hennes har 13. De driver med oppdrett av trekkhund og hundekjøring på internasjonalt toppnivå. En livsstil med masse glede og stort engasjement.


– Jeg begynte å kjøre konkurranse i 1979, da jeg var ni år. Jeg kjørte min første internasjonale konkurranse i EM 1988, og vant mitt første VM 1991. Mitt siste VM-gull tok jeg i 2017. Det er veldig kult med det spriket. Ofte får man en god hund, så blir man en døgnflue, men her har vi gått i over 25 år, sier hun.


Ingen grunn til å gi seg

Hundene hennes får førsteklasses behandling. Hun henter ut den nye Norgesmesteren, Jossi, som litt motvillig kommer ut av den myke sengen i bobilen. I 30 år har hun sverget til Provit, som både hun og hundene er veldig fornøyd med.


– Foret er veldig viktig når hunder skal prestere på toppnivå. Grunnlaget legges når de er valper, og det er viktig at de får et godt for som de liker samtidig som det har et bra innhold. Da jeg begynte med Provit var jeg ung, men jeg presterte bra som juniorutøver, så jeg bare fortsatte. Provit er en produsent jeg stoler på. Jeg har lang erfaring og det har alltid fungert, så det er ingen grunn til å endre på det. Dessuten er det norskprodusert, og det liker jeg.


Grunnlaget for hunder som skal prestere legges når de er valper, så det er viktig at maten de får er både næringsrik og god.


Bedre enn Bjørndalen

Lena har vunnet 15 EM-gull, 25 VM-gull og er mestvinnende i Norge. Det å slå Ole-Einar Bjørndalen ble en motivasjon på slutten.


– Bjørndalen vant jo så mye, men i Norsk idrettsleksikon er hundekjøring også med. Foran siste VM ble det en greie for meg å holde meg foran han. Da er hunden viktig, de leser deg, så du må gå helhjertet inn for målene dine.


Hun sørger selvfølgelig for at hundene alltid får i seg nok næring.

– Det er viktig at en atlet får i seg nok væske. Provit boksemat er veldig lett å blande ut i vann, slik at hundene får i seg vann og næring samtidig. Da smaker jo også vesken bedre og de drikker mer, forteller hun.


– Hva krever dette livet av deg?


– Det krever at du bor langt ut i bushen og gifter deg med en som er like gal som deg selv. Det blir en livsstil. Vi holder på stort sett hele tiden. Det er det det dreier seg om. I tillegg til golf da...


Hunden Jossi er stjerna til Lena


En gjeng vinnere

Den konkurransedrevne familien på fire har nemlig holdt på med golf siden barna var små. Datteren går nå andre året på Golf-college i USA og gjør det bra der, mens sønnen André på 17 år lever og ånder for hundekjøring.


– Han er supergira. Han vant to VM-gull i senior i fjor. Det var første året som senior, så det er helt sjukt. I NM i helga vant han 6-spann og mannen min vant Mellomdistanse, så vi tok to NM-gull i går, sier hun.


Utvilsomt en gjeng med både tobente og firbente vinnere.Comments


bottom of page