top of page
Provit logo

Spander litt ekstra på hunden i jula

Vi mennesker er rause med oss selv i julehøytiden. Da kan vi sørge for at også hunden får noe ekstra godt. Men vær forsiktig!


Det er nemlig viktig at hunden får det den skal ha, og ikke mat som er beregnet på oss mennesker. Det kan lett gå galt. Veterinær Per-Jacob Ølstad har flere eksempler på det.

Hundesnacks er best for bikkja. En og annen kjøttbit går nok bra, men det vi spiser er som regel ikke egnet for dem. Pinnekjøtt har for eksempel veldig skarpe kanter. Jeg har fått inn en hund som hadde fått perforert tarmen. Det sylskarpe benet hadde jobbet seg ut gjennom bukveggen før vi fikk operert. Heldigvis fikk vi reddet den, sier han.


Ikke bra

Ribbe er heller ikke bra for hunden.

– Det er altfor fett, og da får vi dem inn med oppkast og diare. Det samme gjelder hvis de har gått løs på godteskåla. De skal ikke ha kaker, sjokolade og søtt godteri, så gjem konfekten.


En annen ting som kan være lett å glemme, er hva vi legger under juletreet. Hunder har som kjent veldig god luktesans.


– Selv om ikke vi vet hva som ligger pakket inn under treet, kan hunden lett lukte det. En innpakket konfekteske kan rives fort opp av bikkja, sier Ølstad.

Nøtter er også noe som ofte ligger fremme i jula. Dette er heller ikke bra for hunden.


– Det kan lett sette seg fast i mage, tarm og spiserør. I verste fall må hunden opereres. Det er utrolig hva hunder kan fatte interesse for å spise. Spander heller litt ekstra penger på hunden i jula, og kjøp god hundesnacks.TIPS:

  • Prøv å unngå menneskemat til hunden, gi hundesnacks

  • Vær forsiktig med hva du legger i søpla, så hunden ikke får tak i skarpe ben etc

  • Hold nøtter og godterier unna hunden

  • Husk at hunden kan lukte innpakket sjokolade, så sjekk under juletreet

  • Spander litt ekstra god hundesnacks på hunden din, det er trygt og blir satt pris på


Provit har en rekke godbiter og ulik hundesnacks, finn din hund sin favoritt her.
bottom of page