top of page
Provit logo

Med Provit i sekken

Sommeren er høysesong for overnattingsturer i skog og fjell.

For deg som har hund, er en tur ut i naturen en flott anledning til å pleie vennskapet på en annen måte enn det dere gjør hjemme. Men det kan være lurt å tenke igjennom hva du putter i sekken, så du slipper å bære unødvendige kilo.


Frysetørket vom fra Provit er et kvalitetsfôr som inneholder 100% kjøtt. Det veier lite og er svært egnet til å ta med på tur. Foto: Charlotte Bremset


Charlotte Bremset fra Stjørdal er en ihuga friluftsentusiast. Hun jobber med salg av friluftsutstyr og har vært glad i å ferdes i naturen hele livet. For to år siden ble hun matmor til Teodor, en sprek Siberian Husky som deler friluftsinteressen hennes.


Gode turkamerater

–Teodor passer perfekt til livsstilen min, forteller Charlotte, som alltid har med seg hunden når hun drar på tur, sommer som vinter. Teodor er en polarhund og tåler godt å være utendørs hele året. Når de er på tur sammen om vinteren, kryper han gjerne inn i teltet til Carlotte, men om sommeren finner han seg heller en plass i lyngen utenfor.


–Når jeg har valgt å få meg hund, er det viktig at hunden min får ta del i mest mulig i livet mitt. Friluft er en stor del av livet mitt og hvem vil vel ikke ha med seg en god turkamerat, ler hun.


Charlotte elsker frihetsfølelsen hun får ute i naturen og føler at hun og Teodor får slappet av og vært sammen på en helt annen måte enn i hverdagen. Så ofte hun kan, pakker hun telt og sekk og drar avsted.


Charlotte Bremset elsker å dra på på overnattingsturer sammen med hunden sin. Foto: Charlotte Bremset


Turmat for hund

Selv om Teodor bærer en del av utstyret sitt selv, så blir det en del ekstra å bære på når man har med seg hund.


–En hund som skal gå på lange turer, trenger mye mat. Det kan det være tungt å dra på. Jeg bruker derfor frysetørket vom fra Provit. Det er virkelig ideell turmat for en hund. Siden dette er et frysetørket fôr, så veier det mye mindre enn annet fôr. I tillegg inneholder det bare det hunden trenger, nemlig 100% kjøtt. Hunder er kjøttetere og trenger ikke korn og ris som mye hundemat er tilsatt, forteller Charlotte og fortsetter;


–Fõret tar liten plass i sekken. 1 kg frysetørket vom blir til hele 4 kg spiseklar mat etter bløtlegging, så det er helt perfekt å ha med seg på tur.


I sommer har Charlotte og Teodor bestemt seg for å gå to uker i storslåtte Jotunheimen. Det er en tur Charlotte gleder seg til. I tillegg til tips om turmat, har hun følgende tips til deg som skal på tur med hund:


- Respekter båndtvang. Strikkline og hoftebelte kan være et godt alternativ når hunden må holdes i bånd. Ved camp er det fint å ha en langline som kan knytes i et tre, eller festes i en jordskrue over tregrensa.


- Varme kan være belastende for en hund. Tilpass lengden på turene etter temperaturen.


- Er det kaldt ute, kan det være at hunden trenger noe varmt rundt seg om natten. Det finnes for eksempel soveposer for hunder og et skinn kan være et bra liggeunderlag.


- Hvis du skal leie deg inn på overnattingssteder, sjekk muligheten for å ha med deg hund på forhånd.


- Ha med førstehjelpsutstyr til hunden din. Potesalve, sårsalve, potesokker, mageregulerende tabletter, bandasje og blodstoppspray kan være bra å ha med seg.


- Hunder blir også plaget av mygg. Centaura myggspray er godt egnet for hund.


- Pass på at hunden din har tilgang på nok vann på turen.


- Hunder skal også kose seg på tur. Vi har alltid med godbiter og snacks i form av griseører eller oksemuskel.


- Ha med nok mat. En hund som skal gå langt trenger mye mat. Beregn opp mot doble porsjoner av det den spiser hjemme.


- Frysetørket vom fra Provit er ideell turmat for hunden din. Les mer og bestill her.


Opmerkingen


bottom of page