top of page
Provit logo

Hunden Plx fikk bedre mage med bukspyttkjertelpulver

Mage-og fordøyelsesproblemer ga valpen Plx så store plager og aggressiv atferd at Jane Stensrud var nær ved å avlive ham. Men så forsøkte hun et kosttilskudd med frysetørket bukspyttkjertel fra Provit.– Etter at magen er blitt bra er han blitt en stjerne, den beste hunden jeg har hatt, smiler Jane Stensrud og viser stolt frem en video fra border collien Plx sin første agility-konkurranse, der han fikk 3. plass.


At Plx skulle ende opp som en lydig, tillitsfull og kjærlig hund var en fjern tanke for ett år siden.


Dårlig fungerende bukspyttkjertel

Jane fikk Plx da han var 10 uker gammel, og oppdaget tidlig at noe var galt.

– Han var helt febrilsk etter å spise bæsj og stein og.. alt! Og han hadde mye diaré, forteller Jane.


Det var tydelig at Plx haddes store plager, for hunden ble mer og mer aggressiv mot både Jane og hennes andre to hunder. Etter flere turer til veterinær ble det konstatert at Plx sin bukspyttkjertel ikke fungerte som den skulle. Det førte til fordøyelsesproblemer med magesmerter og diaré.


– Jeg forsøkte mye, blant annet mange typer tørrfôr, uten at det hjalp.Jeg var til slutt så fortvilet at jeg var nær ved å avlive ham, minnes Jane, og blir blank i øynene.


Vendepunktet kom da Jane fant et kosttilskudd fra Provit på nettet, og bestemte seg for å forsøke det.


Plx gleder seg til våtfôr! Foto: Tun Byrå


Hjelper å bryte ned maten

Kosttilskuddet består av frysetørket og knust bukspyttkjertel av okse. Pulveret blandes i våtfôr, og bidrar til at hunden lettere fordøyer maten. Ernæringsspesialist Mikla Tesla utvikler hundefôr for Provit, og forteller hvorfor bukspyttkjertelen er så viktig for fordøyelsessystemet.


– Bukspyttkjertelen produserer enzymer som bryter ned fett og karbohydrater i maten. Enzymene går til tarmen der fordøyelsesprosessen skjer. Dersom bukspyttkjertelen ikke fungerer normalt vil fett, proteiner og karbohydrater gå rett ut i tarmen. Det vil igjen føre til smerter, diaré og vekttap for hunden, forklarer Milka.


Kosttilskuddet fra Provit består kun av bukspyttkjertel fra norsk okse som er frysetørket på svært lav temperatur. På den måten bevares naturlige enzymer slik at de vil ha effekt når de blandes i våtfôr eller bløtlagt tørrfôr.


– Når bukspyttkjertelpulveret blandes i det våte fôret starter egentlige fordøyelsesprosessen allerede i matskålen. Enzymene går gjennom magen til tarmen, og bidrar til å bryte ned fettet, forklarer ernæringsspesialisten.


Kosttilskuddet fra Provit består av frysetørket bukspyttkjertel fra norsk okse. Foto: Tun Byrå


Naturlig produkt

Kosttilskuddet er et naturlig produkt, og virkningen av bukspyttkjertelpulveret er basert på erfaringer og tilbakemeldinger fra dyreeiere.


– Dette er et spennende produkt som Provit har solgt i mange år, men som kanskje ikke så mange kjenner til. Jeg har fått mange tilbakemeldinger om at hunder med bukspyttkjertelproblematikk har hatt nytte av å bruke pulveret, forteller hun.


For at enzymene i bukspyttkjertelpulveret skal hjelpe fordøyelsen er det avgjørende at enzymene kommer i kontakt med vann. Hunden Plx får derfor servert våtfôr med pulveret to ganger om dagen.


– Allerede etter de første måltidene merket jeg at han ble bedre i magen, og det ble slutt på diaréen, forteller Jane.


Milka kan bekrefte at man etter bare et par fôringer kan se om bukspyttkjertelpulveret påvirker fordøyelsen.


– Pulveret bør gis til alle måltider. I tillegg må man unngå å gi godbiter eller annen mat, i så fall bør det være godbiter uten fett, sier Milka.


Fornøyd hund

Plx må trolig leve med sin dårlig fungerende bukspyttkjertel videre, og Jane kommer derfor til å fortsette med bukspyttkjertelpulveret.


– Jeg hadde aldri trodd det, men etter at Plx fikk orden på fordøyelsen er han blitt den mest fantastiske hunden jeg har hatt . Så nå er det turer i skogen og full fres med agility, smiler Jane.


Plx, Pipu og Pondus på tur med matmor Jane Stensrud. Foto: Tun Byrå


Fakta om Bukspyttkjertelpulver fra Provit

 
 • Består av frysetørket bukspyttkjertel fra norsk okse.

 • Kan gis til hund og katt med fordøyelsesproblemer/dårlig fungerende bukspyttkjertel.

 • Inneholder enzymer som hjelper å bryte ned maten.

 • Pulveret tilsettes alle måltider og må blandes i vått fôr .

 • Informasjon om dosering og tilberedning står på pakken.

 • Bukspyttkjertelpulver fra Provit er et kosttilskudd uten medisinsk dokumentert effekt.

Kilder: Ernæringsspesialist Milka Tesla, Provit


Tenk på hundens magehelse

 
 • Hundens magehelse er viktig for hundens generelle helse og immunsystem.

 • Pass på at hunden får nok væske. I så fall vil man se at avføringen er myk.

 • Ved å gi hunden våtfôr sikrer man at den får i seg væske gjennom maten, da ikke alle hunder drikker nok vann.

 • God bakterieflora bidrar også til en sunn tarm.

 • Alle hunder bør få litt prebiotika, som hjelper de gode tarmbakteriene å vokse. Det finnes i fiber i tørrfor, men også i våtfôr.

Kilde: Ernæringsspesialist Milka Tesla.

Comments


bottom of page