top of page
Provit logo

Ekstra energi til aktive hunder

Oppdatert: 13. nov. 2023Hunder som lever aktive liv har ofte behov for ekstra tilførsel av næring både under og etter aktivitet. Provit energi og Provit restitusjon er utviklet til nettopp dette formålet.


Nina Smidtsrød er tidligere hundekjører, og driver nå aktivt med jakt og jaktprøver med sine hunder. Hun er også oppdretter av engelsk setter og korthåret vorstehhund.


– Mine hunder lever et aktivt liv, og jeg er opptatt av å få mest mulig ut av treningsøktene. Derfor er jeg veldig nøye på hva jeg fôrer med. Til vanlig fôrer jeg hundene på Provit frossenfôr, og er godt fornøyd med det. I forbindelse med trening, jakt og prøver, gir jeg i tillegg Provit energi og Provit restitusjon, forteller Smidtsrød.


Provit energi

Jakt er krevende for hunden, og Smidtsrød mener det er viktig å tilføre hundene ekstra energi under jakten.


– Jeg stopper underveis og gir dem en halv boks med Provit energi omtrent hver annen time. Min erfaring er at det gjør en stor forskjell. Fôret tilfører lett tilgjengelig energi i form av fett, slik at hundene holder aktiviteten oppe og er «på» hele dagen. En sliten hund gjør oftere feil og lykkes dårlig. Erfaringsmessig får de også oftere skader. Derfor mener jeg at alle hunder som driver med høyaktiv hundesport kan ha nytte av Provit energi i forbindelse med både trening og konkurranser, sier Smidtsrød.


Provit energi er også velegnet til hunder som er småspiste eller har nedsatt appetitt, ettersom det er et lettspist og energirikt fôr.


Provit restitusjon

Etter trening eller jakt gir Smidtsrød Provit restitusjon umiddelbart, senest innen en halv time etter avsluttet økt.


– Hundene trenger tilførsel av proteiner etter trening, slik at de kan bygge muskler og få godt utbytte av treningen. Provit restitusjon inneholder lett tilgjengelige proteiner som hundene enkelt kan utnytte. Det fremmer kroppens restitusjon og gjør hunden raskere klar for neste økt, forteller hun.


Smidtsrød har god erfaring med å kombinere energi og restitusjon til hundene.


– Nå holder hundene vekta bedre gjennom jaktsesongen og kommer seg raskere etter lange dager med aktivitet, forteller Smidtsrød fornøyd.


Comments


bottom of page