top of page
Provit logo

Velg riktig fôr til valpen


En valp vokser og utvikler seg mye det første året, både fysisk og mentalt. Det setter store krav til fôret valpen får.


En valp har behov for et helt annet fôr enn en voksen hund. Der den voksne hunden trenger næring til vedlikehold og trening, trenger valpen et fôr som gir den alt den trenger til vekst og utvikling.


Valpen bruker mye energi til å vokse, og vekstkurven bør tilpasses hundens størrelse som voksen. Valper av store raser vokser over en lengre periode enn valper av mindre raser, og det er viktig at skjelettet får tid til å utvikle seg. Dette må gjenspeiles i energiinnholdet i fôret.


Like viktig er det at fôret inneholder en god balanse av viktige mineraler, som kalsium og fosfor. Valpen kan for eksempel ikke regulere opptaket av kalsium, og er derfor avhengig av å få tilført kalsium i riktige mengder gjennom fôret. Både for lite og for mye kalsium kan medføre deformasjoner i skjelettet.


Provit valpefôr er et velbalansert våtfôr basert på kjøtt og innmat av ulike dyreslag. Det gir valpen tilgang på lett fordøyelige proteiner av høy kvalitet, noe som er viktig for utviklingen av muskler og bindevev. Protein fra ulike kilder støtter også valpens immunsystem og bidrar til å forebygge allergier.


Provit har laget to ulike typer valpefôr; ett for små og mellomstore raser, og ett for store raser. Fôret er smakelig og har en konsistens som gjør det lett å spise, også i perioder med tannfelling. Med Provit valpefôr kan du være sikker på at hunden får tilført alt den trenger av næringsstoffer, vitaminer og mineraler til å vokse og utvikle seg normalt.


Kommentarer


bottom of page