top of page
Provit logo

Provit - Kvalitetsfôr til den store gullmedalje

At du blir hva du spiser gjelder like mye for hunder som for mennesker. Med riktig fôring i bunn, vil hunden din få bedre helse og forlenget livskvalitet.

MIDDAGSTID: Hundekjører Thomas Wærner vil gi hundene sine det beste utgangspunktet, og det starter med maten. Foto: Wanja Sandø


Som hundekjører gjennom mange år kjenner Thomas Wærner (47) dyrene sine godt. De har fulgt han på tøffe konkurranser i Alaska og hjulpet han helt til topps i verdens mest prestisjefulle hundeløp.

— Når du driver på toppnivå er det veldig viktig å kunne få ut potensiale i hunden. Noe er genetikk, noe er trening, men når du har gjort jobben er det faktisk fôring som er det aller viktigste, forklarer han.


Fôr for vinnere

45 topptrente Alaska Huskies står i bakgården til Thomas og kona Guro Byfuglien Wærner (42) i Nord-Torpa. Hun er dyrlege og har sin egen klinikk i nærheten. Helt fra hundene er små valper jobber de systematisk med fôring.


— Råfor er noe av det beste du kan gi hunden. Det som er bra med Provit er at det er helt naturlig, du ser hva det er og det er ikke varmebehandlet, sier Thomas.


— Det er rene, norske råvarer, som er tilsatt minimalt, legger Guro til.

Som meg og deg kan også hunder bli matleie, og Thomas liker derfor å variere kosten.


— En av grunnene til at jeg liker Provit er at du kan velge mellom forskjellige sorter. Hvis hundene skal ha i seg 10 000 kalorier om dagen, er det veldig viktig å kunne variere, for å få nok energi slik at de kan prestere, sier hundekjøreren.


Næringsrike produkter

En av de viktigste faktorene for et langt og lykkelig hundeliv, er kostholdet. Veterinær Guro forklarer det ganske enkelt:


— Man kan vel si at du er hva du spiser. Det gjelder både for hunder som for mennesker. Så riktig ernæring er veldig viktig for prestasjon og for god helse, sier hun.

LANG ERFARING: Guro har jobbet som dyrlege i 17 år. 60% av alle dyrene som kommer inn på klinikken for å få hennes hjelp, er hunder. Foto: Wanja Sandø


For at hundene skal få sterke tenner, bygge muskulatur og opprettholde energinivået er det viktig at de får i seg de riktige næringsstoffene.


— Det er to typer næringsstoffer som er veldig viktig for hunder, og det er proteiner og fett. Proteiner for å bygge opp vev, og fett brukes for mer energi. Begge disse finnes jo i vom, i råfôr, forklarer Guro.

De mest åpenbare tegnene på at hunden din ikke får de næringsstoffene som behøves er vekttap, endring i avføring og forandring av pels. Men hunder har også en mental helse.


— Hvis man ikke har riktig fôring vil man se at de mister interessen på jakt, og det har egentlig bare med feil fôring å gjøre, forklarer Thomas.


Alle hunder skal vokse

Hjemme har de også valper som skal vokse seg store og sterke, slik at de senere i livet kan bli trekkhunder for Thomas.


— Vi har like mye fokus på fôringen til valpene som de voksne hundene. For at den lille krabaten skal nå sitt potensiale må man fôre med riktig diett helt fra de er små, forklarer veterinæren.

— Dette gjelder ikke bare for trekkhunder, men også kjæledyr, eller hvilken som helst hund, legger hun til.

ET HUNDELIV: Det var den store, felles lidenskapen for hunder som brakte Thomas og Guro sammen. Foto: Christian Bjørtomt


Med rett fôring fra Provit får hunden:

  • Næringsstoffene den trenger, spesielt protein og fett er viktig

  • Vokse seg stor og sterk

  • Opprettholdt energinivået

  • Bedre mental helse

  • 100% rene, norske råvarer av kjøtt

  • Varierte måltider

  • Ikke varmebehandlet matComments


bottom of page