top of page
Provit logo

Hundemat på hundens premisser


Provit hundemat på boks har lang holdbarhet og gjør det enkelt å gi hunden sunn og næringsrik mat. Foto: Tun Byrå


Hunden er et rovdyr, og er først og fremst tilpasset et animalsk kosthold. I Provit hundemat får hunden førsteklasses fôrråvarer i form av plussprodukter fra norske slakterier. Det gir grunnlag for riktig ernæring og god helse.


– Ville hundedyr fanger og spiser gjerne hele byttedyr, og får alle næringsstoffene de trenger fra det. De kan også spise noe vegetabilsk føde, men forsøk har vist at hunden klart foretrekker en animalsk diett, sier Øystein Ahlstrøm, professor ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved NMBU. Hunden er godt tilpasset til å spise animalsk føde. Tannsettet er egnet for å holde og dele opp byttedyr, og fordøyelseskanalen er tilpasset nedbryting og opptak av næringsstoffer av animalsk opprinnelse.


Øystein Ahlstrøm, professor ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved NMBU. Foto: Privat


– Hunder liker fett og proteiner, og proteinene de får fra kjøtt og innmat er av høyere kvalitet enn vegetabilsk protein. Hundens energiomsetning gjør at de kan utnytte fett til muskelarbeid på en helt annen måte enn oss mennesker. Fôr med mye fett og godt med animalske proteiner er det beste man kan gi hunder, og gir grunnlag for utholdenhet i fysisk arbeid. Plussprodukter fra slakteriene, balansert med vitaminer og mineraler, er godt egnet til å gi hunden en smakfull og næringsriktig diett, forteller Ahlstrøm.


Plussprodukter fra slakteriene, balansert med vitaminer og mineraler, er godt egnet til å gi hunden en smakfull og næringsriktig diett.

Øystein Ahlstrøm, professor ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved NMBURiktig fôring gir god helse

Per Jacob Ølstad er praktiserende veterinær og ser daglig verdien av riktig fôring.


– Hunder trenger fôr som er tilpasset både alder, rase og aktivitetsnivå. En valp trenger et helt annet fôr enn en eldre hund, for å vokse og utvikle seg riktig. Hunder som lever et rolig familieliv, trenger heller ikke like mye energi som en aktiv brukshund.


Per Jacob Ølstad, VETERINÆR, Utdannet ved Norges Veterinærhøgskole i 1984. Har arbeidet ved Sørum og Fet veterinærklinikk siden 1984. Foto: Privat


Vi ser et økende problem med overvektige hunder, noe som disponerer for andre problemer som halthet, hjertesykdommer og diabetes. Allergier kan også ha sammenheng med hvilket fôr som benyttes. Å fôre riktig er derfor viktig for å holde hunden frisk og rask, poengterer Ølstad.


Han mener et fôr basert på norske råvarer har et stort fortrinn, ikke minst med tanke på at norske kjøttråvarer går gjennom en omfattende kvalitetskontroll.


– Det sikrer oss trygg mat til mennesker og gir oss verdifulle plussprodukter til produksjon av hundefôr, sier Ølstad.


Provit inneholder høykvalitets råvarer, rett fra norske slakterier. Både råvarer og ferdig produkt gjennomgår en nøye kvalitetskontroll. Foto: Tun Byrå


Dette er Norsk Dyremat SA

 
  • Heleid datterselskap av Nortura SA

  • All produksjon i Norge

  • Tre fabrikker på Frei i Møre og Romsdal, Otta i Innlandet og Sirevåg i Rogaland

  • Ca 60 ansatte

  • Produserte i 2020 ca 20 000 tonn ferdigvare av restråstoff fra Norturas slakterier

 

Rene norske råvarer

Provit lages av rene, norske kjøttråvarer og plussprodukter, uten kunstige tilsetningsstoffer eller ekstra tørrstoff. Fôret balanseres med vitaminer, mineraler og andre funksjonelle ingredienser som er bra for hunden. Råvarene kommer fra dyr som er godkjent til humant konsum, men klassifiseres som plussprodukter fordi vi mennesker foretrekker fileter. Da er det fint at resten kan utnyttes som dyrefôr, slik at hele dyret brukes, sier produktutvikler i Provit, Milka Tesla.


Milka Tesla, Produktutvikler i Provit. Foto: Provit


Tesla er stolt av det strenge kvalitetsarbeidet som gjøres i alle ledd i produksjonen. De bruker både analyser og avanserte programmer for å sette sammen ulike råvarer til et godt fôr. I tillegg har de en produksjonsform som sikrer at mest mulig råvarer brukes ferske fra slakteriene.


– Vi kjenner råvarene godt, og både råvarer og ferdig vare gjennomgår en streng kvalitetskontroll. Hundeeieren skal alltid vite hva han får, forklarer Tesla.


Et landbruk i verdensklasse

Provit har en rekke produktkategorier, der frossentfôr og hermetisert våtfôr er de klart største. I tillegg får du frysetørket fôr, samt luft- og frysetørkede godbiter og tyggeprodukter. Alt laget på en måte som bevarer både næringsstoffene og den gode smaken.


– Våre produkter stammer fra en matproduksjon som er blant verdens beste når det gjelder alt fra bruk av antibiotika, til dyrevelferd og utnyttelse av ren energi. Vi er stolte av å bidra til god ressursutnyttelse og et bærekraftig landbruk. Produksjon av Provit hunde- og kattemat gir merverdi og styrket konkurransekraft for norsk kjøttbransje, slik at stolte norske bønder kan fortsette sin fantastiske produksjon, avslutter Tesla.Lurer du på hvordan vi produserer fôret vårt? Bli med til fabrikken vår på

Sirevåg for å se hvordan vi jobber med å produsere hundemat av

førsteklasses råvarer:Comentarios


bottom of page