top of page
Provit logo

Riktig fôring gir hunden en god alderdom

Etterhvert som hunden blir eldre, endres dens ernæringsmessige behov. Derfor har Provit utviklet et eget seniorfôr for hunder fra 7 år og oppover. Det er tilsatt næringsstoffer som skal bidra til at hunden kan føle seg vel gjennom hele livet.Når alderen øker er det vanlig at hunden blir roligere og beveger seg mindre. Den bruker mindre energi på lek og utforskning, og får generelt et lavere energibehov. Samtidig endres skjelett og muskulatur, ofte med nedsatt bevegelighet som resultat. Aldersrelaterte sykdommer som artrose og leddsykdommer er vanlig, samtidig som deler av hundens muskelmasse erstattes av bindevev. Endringer i stoffskiftet gjør at maten i større grad omdannes til fett, ikke muskler. Alt dette gjør den aldrende hunden utsatt for overvekt, noe som gir ekstra belastning på skjelett og muskulatur. Det er lett å tenke at hunden må få mindre fôr, men løsningen er i stedet å tilpasse kostholdet med et mer kalorifattig fôr som samtidig opprettholder tilførselen av næringsstoffer, vitaminer og mineraler.


Hundens smakssans svekkes og tennene blir også dårligere med alderen. Samtidig får eldre hunder ofte tregere fordøyelse og redusert tarmfunksjon. Det er derfor viktig at fôret hunden tilbys er godt på smak og lett å tygge. Våtfôr fungerer godt for mange, og bidrar også til å tilføre hunden væske. Det er hensiktsmessig, da eldre hunder ofte ikke drikker nok.


Som med oss mennesker, blir hukommelse og læringsevne svekket, og det er viktig med næringsstoffer som styrker hjernen og er viktige for stoffene som overfører signaler mellom nerveceller.


Provit Senior er et fullfôr som gir hunden bedre grunnlag for en god alderdom. Fôret gir ekstra næringsstoffer som styrker leddene, har god mineralbalanse for å styrke skjelettet, og inneholder proteiner og aminosyrer som styrker muskulaturen. Fôret er tilsatt krill og kokosfett, som er godt for hukommelsen og læringsevnen. Krill kan også redusere risiko for hjerte- og karsykdommer. Fôrets innhold av astaxantin og propolis bidrar til et styrket immunforsvar og reduserer aldring av celler.


Med riktig kosthold kan alderstegnene forebygges eller motvirkes. Gir du Provit Senior til din aldrende følgesvenn, vil hunden din kunne holde seg frisk og rask selv i høy alder.


Comments


bottom of page