top of page
Provit logo

Provit lanserer valpefôr i særklasse

Valper har et annet behov enn voksne hunder, det er derfor viktig at de har et kosthold som tar hensyn til det.

Også innen valperaser varierer behovene, store og små hunderaser utvikler seg veldig forskjellig. Det har Provit tatt tak i.


- Vi har utviklet en type våtfôr for valper som separerer små og store valper.

Det er stor forskjell på utviklingen av de forskjellige rasene, og de vil utvikle seg bedre og raskere med riktig fôr, sier produktsjef Milka Tesla.


Kritisk periode

- Våtfôr er vanligvis egnet for voksne hunder. Når valper blir født er de inne i en veldig kritisk periode og trenger et kosthold som hjelper dem å vokse og utvikle seg ordentlig. De første seks månedene av livet har ikke de store rasene utviklet et system for reguleringen av kalsium. Dette gjør at kalsiumet blir tatt opp i sin helhet, og hvis maten har et høyt innhold av kalsium, er det fare for at opptaket blir for stort. Det kan igjen føre til deformasjon av ben, forteller Tesla.


En annen forskjell det er viktig å ta hensyn til er energinivået. Store raser bruker mindre energi enn små og mellomstore hunder, som ofte hopper mellom gulv og sofa. Hundefôret for store raser har derfor et lavere energiinnhold.


- Vi har utviklet valpefôr som fremmer vekst, regulerer magen og utvikler hjernen. Industrien har ikke vært innovativ på dette området, så vi ville utvikle fôr som gir valpen det den trenger, sier Tesla.


Best for valpen

Det er derfor ikke noen bestemt smak på fôret. Alle smakene er blandet for å få maksimalt ut av fordelene de gir hunden.


- Alt innholdet er forskjellige næringskilder for hunden. Dette gjør vi også for å unngå allergier. Dersom hunden bare får en type kjøtt, er det større risiko for at den utvikler allergier senere i livet. Vi blander svin, kylling, okse og krill for å gi dem alle typer proteiner, så de kan tilpasse seg og bli klare for fremtiden, sier hun.


Alt kjøttet er norskprodusert og har svært høy kvalitet.

- Vi fokuserer på hva som er best for valpene og ikke trender.

Smakelig måltid

Veterinær Ølstad er enig i at balanse er viktig i valpefôr.


- Provit-maten er ren og lett fordøyelig. Det er viktig at den har et riktig innhold med mineraler og vitaminer. Noen gir tilskudd, og da er det lett å gi for mye mineraler. Fôret må derfor være balansert og innholdet må være kjent. Smakeligheten er også veldig viktig. Mange valper er matlei etter hard konkurranse om maten med andre valper, sier han.


Og heldigvis ser valpefôret til Provit ut til å falle i smak.


- Så langt er den veldig godt mottatt blant de som har testet fôret. Valpene er både glade og fornøyde, sier Milka Tesla.
Comments


bottom of page